Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radka Klučárová TASR
14. januára 2024, 14:05
Čas čítania 0:45

Veľké prepúšťanie v hernom priemysle: výpovede dostali stovky zamestnancov známych firiem

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V roku 2024 pokračujú veľké čistky v hernom priemysle, o prácu príde viac ako 2 800 zamestnancov.

Začiatkom nového roka ohlásili firmy z herného priemyslu veľké prepúšťanie. Výpoveď na stôl dostalo viac ako 2 800 zamestnancov. Takýto spôsob šetrenia ohlásili Archiact, Bossa Studios, Unity Software, ale aj Twitch či Discord.

Minulý rok dostalo v hernom priemysle výpoveď viac ako 6-tisíc ľudí. Zdá sa, že čistky zamestnancov pokračujú aj v roku 2024. Spoločnosť Twitch, ktorá spadá pod Amazon, prepustí 500 zamestnancov, čo predstavuje až 35 % celkového počtu jej zamestnancov.

Vážne finančné problémy 

Internetová platforma Twitch sa zaoberá streamovaním videohier. Aj napriek veľkej popularite medzi hráčmi v súčasnosti zápasí s vážnymi finančnými problémami. V roku 2014 ju za takmer jednu miliardu dolárov (910 miliónov eur) kúpil Amazon. V poslednom čase sa dostala do problémov a nedávno ukončila činnosť na hlavnom trhu v Južnej Kórei pre nezvládnuté problémy s nákladmi.

Ohlásené škrty prichádzajú v čase, keď Twitch zasiahol odchod vrcholových manažérov v rámci rozsiahleho úsilia o znižovanie nákladov vo všetkých divíziách Amazonu.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

O pár dní neskôr sa objavili správy aj o tom, že sa k rovnakému kroku uchýlil aj Discord, ktorý sa rozhodol prepustiť 170 ľudí. Podľa vyjadrenia generálneho riaditeľa Jasona Citrona rástol počet zamestnancov spoločnosti za posledných niekoľko rokov príliš rýchlo.

Twitch
Zdroj: Wikimedia Commons
Domov
Zdieľať
Diskusia