Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Samuel Valent
17. januára 2024, 20:12
Čas čítania 0:44

Známa firma na západnom Slovensku končí. Stovky ľudí prišli o prácu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Firma zamestnávala vyše 200 pracovníkov.

Firma Trens, ktorá sídli v Trenčíne, oznámila krach. Stovky zamestnancov tak dostali výpoveď. Upozornili na to TV Noviny. Spoločnosť podala návrh na vyhlásenie konkurzu v pondelok 15. januára.

„Vedenie spoločnosti z dôvodu dlhodobo neudržateľnej situácie zapríčinenej dôsledkami energetickej krízy v roku 2022, v kumulácii s narušením dodávateľsko-odberateľských reťazcov v dôsledku nepriaznivého vývoja geopolitickej situácie vo svete, si vás dovoľuje s poľutovaním informovať, že z dôvodu platobnej neschopnosti bola naša spoločnosť nútená splniť si svoje zákonné povinnosti a podala dňa 15. 1. 2024 návrh na vyhlásenie konkurzu,“ informovala firma na svojom webe

Stále nedostali novembrové ani decembrové výplaty

Podľa Štatistického úradu Slovenskej republiky spoločnosť zamestnávala 200 až 249 zamestnancov, v minulosti však pre firmu pracovali tisíce ľudí. Pracovníci doteraz nedostali novembrové ani decembrové výplaty. Majitelia firmy však sľúbili, že im vyplatia všetko aj s odstupným. „Zamestnanci budú mať ich nároky na mzdy plnené z garančného fondu,“ povedal Marko Daniš, predseda predstavenstva spoločnosti Trens.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Firma fungovala v Trenčíne už od roku 1937 ako spoločnosť s názvom Walter – výroba leteckých motorov. V roku 1963 ju premenovali na TOS Trenčín, národný podnik. Od roku 2012 firma vystupovala pod súčasným názvom Trens. 

Domov
Zdieľať
Diskusia