Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
18. januára 2024 o 21:00
Čas čítania 0:54

Odsúdený pytliak Peter Olexa je naďalej šéfom TANAP-u. Štátny tajomník Kuffa nechce, aby z funkcie odišiel

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Tomáš Taraba Olexovu rezignáciu stále neprijal.

Napriek tomu, že šéf Tatranského národného parku Peter Olexa rezignoval zo svojej pozície, vo funkcii je aj naďalej. Minister životného prostredia Tomáš Taraba ešte nerozhodol, či ju prijme, informujú tvnoviny.sk.

„Ponúkol mi rezignáciu. Povedal som, že ďakujem za ponuku a že sám si vyhodnotím, či ju prijmem teraz alebo to potiahneme až po nové výberové konanie,“ povedal Taraba.

Štátny tajomník Filip Kuffa chce ministra Tarabu poprosiť, aby ju neprijal. Zároveň dodal, že ak by predsa len prebiehalo výberové konanie, požiada Olexu, aby sa o funkciu opätovne uchádzal. 

Podľa opozície Kuffa vedel o tom, že Olexa bol v minulosti odsúdený za pytliactvo. „Prišla mi novinárska otázka, ani si nepamätám ten dátum. Rozprával som sa s ním o tom, pre mňa to bola uzatvorená vec. Pre nejakú 300-eurovú pokutu to nemalo pre mňa zmysel ďalej riešiť,“ vyhlásil Kuffa. 

Ulovil vlka mimo sezóny a nechal si jeho lebku 

Peter Olexa bol v minulosti odsúdený za pytliactvo. Mimo loveckej sezóny ulovil vlka a nechal si jeho lebku. Súd ho uznal za vinného v roku 2014. Olexovi zobrali zbraň a dostal peňažnú pokutu 300 eur. 

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

Olexa nelegálne ulovil vlka, keď bol členom poľovníckeho združenia Čierny Váh so sídlom v Liptovskej Tepličke. Podľa súdneho spisu ulovil vlka dravého na mieste a v čase, keď bol lov zakázaný. Z nelegálneho lovu si nechal lebku, ktorú vyčistil, a nechal si ju doma, čím porušil zákon.

peter olexa
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová
Domov
Zdieľať
Diskusia