Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
11. januára 2024, 13:13
Čas čítania 0:29

Šéfa TANAP-u Petra Olexu odsúdili za pytliactvo. Nelegálne ulovil vlka a nechal si jeho lebku, vo funkcii expresne skončil

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Opozícia žiada jeho odstúpenie.

Nový šéf TANAP-u Peter Olexa bol v minulosti odsúdený za pytliactvo. Mimo loveckej sezóny ulovil vlka a nechal si jeho lebku. Súd ho uznal vinným v roku 2014. Olexovi zobrali zbraň a dostal peňažnú pokutu 300 eur, informuje Korzár.

Olexa nelegálne ulovil vlka, keď bol členom poľovníckeho združenia Čierny Váh so sídlom v Liptovskej Tepličke. Podľa súdneho spisu vlka dravého ulovil na mieste a v čase, keď bol lov zakázaný. Z nelegálneho lovu si nechal lebku, ktorú vyčistil a nechal si ju doma, čím porušil zákon. 

Olexa na pozícii končí

Poslanec za SNS Rudolf Huliak informoval, že minister životného prostredia Tomáš Taraba vyzval Petra Olexu, aby odstúpil. Podľa Huliaka si chcú ostatných nominantov preveriť, no v prípade Olexa ide o individuálne zlyhanie, informuje Denník N.

peter olexa
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová
Domov
Zdieľať
Diskusia