Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
22. januára 2024 o 12:59
Čas čítania 0:54

Zásadná novinka na úrade práce. Slováci nemusia stáť dlhé rady na chodbách úradov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Novinka na portáli Slovensko.sk odstráni potrebu fyzickej návštevy úradov.

Na portáli Slovensko.sk pribudli nové elektronické formuláre na podanie žiadosti o zaradenie do evidencie uchádzačov o zamestnanie pre ľudí bez práce. Novinka tak odstránila potrebu fyzickej návštevy úradov práce, sociálnych vecí a rodiny či podávania žiadosti cez internet. Informovalo o tom Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR).

Zamestnaní občania, ktorí chcú využiť služby úradov práce pri hľadaní si lepšej práce, majú k dispozícii žiadosť záujemcu o sprostredkovanie vhodného zamestnania. „Na prvý pohľad drobné zlepšenie má potenciál ušetriť ľuďom mnoho času a úradom práce, sociálnych vecí a rodiny podstatne zefektívniť prácu. Po významnom zjednodušení podávania výkazov o zamestnávaní ľudí so zdravotným postihnutím je to už druhá takáto novinka, ktorú sme tento rok ohlásili,“ uviedol generálny riaditeľ a generálny tajomník služobného úradu ÚPSVR Peter Ormandy.

Takto si cez portál podáš žiadosť

Na titulnej stránke portálu Slovensko.sk v hlavnej ponuke si môžu občania vybrať kategóriu zamestnanie. Kliknutím na možnosť Strata a hľadanie zamestnania majú návštevníci možnosti Podávanie žiadosti o zaradenie do evidencie uchádzačov o zamestnanie a Podávanie žiadosti záujemcu o zamestnávanie o sprostredkovanie vhodného zamestnania.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Po výbere jednej z nich je návštevník presmerovaný priamo na príslušný elektronický formulár. Prihlasovanie na portál je možné prostredníctvom občianskeho preukazu alebo aplikácie Slovensko v mobile.

„Vďaka efektívnej spolupráci s Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny SR sa nám úspešne darí napredovať v elektronizácii služieb úradov práce, sociálnych vecí a rodiny,“ dodal Ormandy.

úrad práce
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Domov
Zdieľať
Diskusia