Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
23. januára 2024, 7:23
Čas čítania 0:36

FOTO: Plesne, hniloba a mŕtve myši. Niektoré slovenské predajne sú v otrasnom stave, kontrolóri rozdali tisícové pokuty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Inšpektori zo Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR vykonali počas decembra 2 410 úradných kontrol.

Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) vykonala v decembri stovky kontrol   viacerých prevádzok, kde sa zameriavali na hygienu a kvalitu potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu.

„Najviac nedostatkov pri úradných kontrolách potravín bolo identifikovaných v hygiene budov a prevádzky, v označení, v predaji po dátume spotreby,“ informujú na stránke. Podľa ŠVPS mali najhoršie výsledky najmä maloobchody, hypermarkety a supermarkety. 

Inšpektori našli vo viacerých výrobkoch nebezpečné látky. Išlo najmä o baktérie salmonela, plesne a hnilobu. Vo výrobných priestoroch našli mŕtveho hlodavca a vtáčie perie. 

Rozdávali pokuty

„Za zistené nedostatky počas úradných kontrol inšpektori uložili opatrenia na mieste na odstránenie nedostatkov a 18 blokových pokút v celkovej výške 990 eur,“ uvádza ŠVPS. Závažnejšie zistené nedostatky riešia v správnom konaní. Najvyššia právoplatná pokuta predstavuje 11 000 €.

„Celkovo prekontrolovali inšpektori 273 598,35 kg tovaru, z čoho 543,52 kg nevyhovelo požiadavkám osobitných noriem alebo všeobecnej norme. V maloobchodných jednotkách bol zistený nevyhovujúci tovar v množstve 543,52 kg,“ informujú o stave.

ŠVPSŠVPSŠVPSŠVPS
Zobraziť galériu
(5)
Späť
Zdieľať
Diskusia