Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
24. januára 2024 o 8:33
Čas čítania 0:39

Na severe Slovenska zvýšili poplatky v škôlkach až o sto percent. Jedna skupina rodičov však dostala úľavu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poplatky rástli aj v školských kluboch či na základných umeleckých školách.

Rodičia si v Považskej Bystrici rapídne priplatia za pobyt detí v škôlkach. Ceny totiž zvýšili až o sto percent, informuje RTVS. Pre mnohopočetné rodiny však zaviedli úľavu.

Dôvodom zvyšovania poplatkov je podľa mesta výpadok podielových daní a iné navýšenia réžie. Podľa vedúceho odboru školstva na MsÚ v Považskej Bystrici Jozefa Bielika za to môže aj navýšenie platov zamestnancov škôl a zvýšenie cien energií. Poplatky rástli aj v školských kluboch či na základných umeleckých školách.

„Napriek tomu, že sme sa pýtali, či je zo strany mesta prepočítané, kde to má priniesť úspory, nedostali sme odpoveď. Zároveň bol stále argument, že chýbajú peniaze,“ povedal poslanec MsZ v Považskej Bystrici Tomáš Bořuta. Podľa jeho slov nechápe, prečo by tie peniaze mali získať od mamičiek s deťmi. 

V Považskej Bystrici nakoniec zaviedli aspoň úľavu pre mnohopočetné rodiny. Za druhé dieťa rodičia zaplatia 25 eur a za tretie nezaplatia nič.

Napríklad v Trenčíne platia rodičia za pobyt dieťaťa v škôlke 30 eur a v Púchove ceny zvýšili na 40 eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia