Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
24. januára 2024, 16:59
Čas čítania 0:51

Do Chorvátska za necelých 40 eur? ZSSK spúšťa výhodný predpredaj lístkov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vlaky ZSSK jazdia do Chorvátska od 3. mája do 5. októbra.

Vlaky z Bratislavy do chorvátskeho Splitu vypravia aj v tohtoročnej dovolenkovej sezóne. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) už spustila predpredaj lístkov. Vlaky do Chorvátska budú jazdiť od 3. mája do 5. októbra. Po novom však budú vyrážať zo stanice Bratislava-Nové Mesto a do Rakúska pôjdu cez Petržalku. Pre uzáveru trate cez Marchegg sa budú autovozne pripájať až vo Viedni.

„Aj v tomto roku ponúkame s našou spoločnosťou cestu do Chorvátska, a to už po štvrtýkrát. Naša linka z Bratislavy do Splitu sa teší veľkej obľube, čo potvrdzujú rekordné čísla z minulého roka, keď sme prepravili až 19 000 cestujúcich,“ uviedol generálny riaditeľ ZSSK Peter Helexa.


Vlaky do Chorvátska vypravuje ZSSK v spolupráci s rakúskym dopravcom Österreichische Bundesbahnen (ÖBB). Jazdiť budú od mája do októbra trikrát do týždňa. Ako priblížil hovorca ZSSK Dominik Drevický, z Bratislavy budú vyrážať každú stredu, piatok a nedeľu. Cesty zo Splitu sú naplánované na pondelky, štvrtky a soboty.

Ceny sú aktuálne najvýhodnejšie


Premávať budú vlaky EuroNight s klimatizovanými vozňami na sedenie, lôžkovými vozňami i ležadlovým vozňom. Ceny lístkov sú podľa Drevického premenlivé, závisia od času nákupu i záujmu cestujúcich. „Čím skôr sa cestovný lístok kupuje, tým môže byť cena výhodnejšia,“ priblížil.

24. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 2:27 Dovolenka na grécky aj turecký spôsob s najčistejšou vodou na kúpanie v EÚ Dovolenka na grécky aj turecký spôsob s najčistejšou vodou na kúpanie v EÚ

Cena lístka na sedenie pre dospelého v kategórii zvýhodneného cestovného s možnosťou vrátenia lístka za určitých podmienok sa začína na sume 39,90 eura.

vlak, Split, Chorvátsko, dovolenka
Zdroj: ZSSK
Domov
Zdieľať
Diskusia