Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
25. januára 2024, 10:56
Čas čítania 0:26

Súd uznal autora Židokracie Mariána Magáta za vinného z extrémizmu. Schvaľoval holokaust či zločiny proti ľudskosti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Magát je obžalovaný za viacero extrémistických skutkov.

Obžalovaného Mariána Magáta uznali za vinného z extrémizmu. Rozsudok Špecializovaného trestného súdu v Pezinku zatiaľ nie je právoplatný. Procesné strany sa môžu odvolať.


Samosudca v súčasnosti číta skutky, za ktoré Mariána Magáta uznal za vinného. Výrok o treste bude známy až po ich prečítaní.


Mariána Magáta zadržali v januári 2022 pre podozrenie zo spáchania viacerých skutkov. Okrem iného ide podľa prokuratúry o založenie, podporu a propagáciu hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd, výrobu extrémistického materiálu či popieranie a schvaľovanie holokaustu, zločinov politických režimov a zločinov proti ľudskosti.

Podľa obžaloby sa trestných činov Marián Magát dopustil v rokoch 2017 až 2021. Magát je známy aj ako autor antisemitskej knihy Židokracia.

Marián Magát
Marián Magát Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia