Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
27. januára 2024, 18:23
Čas čítania 0:54

Dvojičky po pôrode ukradli, predali a zmenili im identitu. Po dlhých rokoch sa našli vďaka TikToku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Neskôr sa im podarilo stretnúť aj s biologickou matkou.

Jednovaječné dvojčatá Amy a Ano hneď po narodení odobrali ich matke a predali ich do rôznych rodín. Po rokoch sa však šťastnou náhodou objavili cez tiktokové video, informuje BBC.

Dvojičky sa narodili v Gruzínsku v roku 2002. Krátko po pôrode ich však predali na nelegálnom trhu s adopciami detí. Ich biologickej mame povedali, že jej deti zomreli. 

Jedna z dvojičiek spozorovala svoju sestru už v 12 rokoch, keď sa objavila v súťaži Gruzínsko má talent. Keď sa však na to vtedy spýtala svojej mamy, odpovedala jej, že „každý má dvojníka“.

Spojil ich až TikTok

V novembri 2021 zverejnila Amy na TikToku video, ako si dáva prepichnúť obočie. Vtedy si Ano všimla neuveriteľnú podobu a bola ohromená. Vďaka sociálnej sieti sa stretli aj osobne. „Bolo to ako pohľad do zrkadla, presne tá istá tvár, presne ten istý hlas. Ja som ona a ona je ja,“ povedala Amy pre BBC. 

Neskôr vďaka facebookovej stránke venovanej opätovnému spojeniu stratených detí, ktoré boli predmetom obchodovania, vypátrali dokonca aj svoju biologickú matku. Všetky tri sa stretli v nemeckom Lipsku, kde im mama vysvetlila, že po pôrode upadla do kómy a neskôr jej povedali, že obe zomreli.

5. mája 2024, 12:00 Čas čítania 4:14 Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky

Obchodovanie s deťmi pri adopcii, ktoré je pravdepodobne spojené so zločineckými gangmi spolupracujúcimi so skorumpovanými nemocničnými úradníkmi, ustúpilo od roku 2005. V danom roku totiž Gruzínsko zmenilo zákon o adopcii a posilnilo ochranu proti tejto praxi.

Amy a Ano
Zdroj: Facebook (Sartania Ano)
Domov
Zdieľať
Diskusia