Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová TASR
29. januára 2024, 15:07
Čas čítania 0:54

AKTUÁLNE: Andrej Danko oficiálne oznámil kandidatúru na post prezidenta

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Informáciu oznámil na tlačovej konferencii.

Andrej Danko dnes na tlačovej besede oznámil, že bude kandidovať na post prezidenta Slovenskej republiky.

„Petičný výbor odovzdal 20 000 podpisov a splnili sme všetky podmienky,“ informoval Danko. Počas tlačovky spomenul niekoľko predošlých vlád a politikov.

Na začiatku vyzval Fica, aby taktiež kandidoval na post prezidenta. „Nerozumiem konaniu Roberta Fica a chcem na tejto tlačovej besede oficiálne vyzvať Roberta Fica, aby za našu koalíciu pozdvihol zástavu a bojoval o tú najdôležitejšiu funkciu v štáte, prezidenta Slovenskej republiky,“ dodal.

O prezidentský úrad chce zabojovať aj z dôvodu, aby nebol zradený volič SNS. „A to nielen politicky, ale aj v hodnotových otázkach,“ podotkol Danko. SNS podľa neho nemá na výber a vždy bude vo vláde so Smerom-SD. „My nemáme možnosť ako Hlas-SD ísť do vlády s opozíciou,“ povedal.

Kritika Pellegriniho

Osloviť chce aj voličov Smeru-SD. Opätovne kritizoval prezidentskú kandidatúru šéfa Hlasu-SD Petra Pellegriniho. „Prezident musí mať určité hodnoty a pre mňa ich pán Pellegrini nezastáva,“ zdôraznil. Obáva sa, že by šéf Hlasu-SD v prezidentskom úrade zradil súčasnú koalíciu. „Na rozdiel od teba mám srdce. Milujem Slovensko, milujem tento národ a nikdy som nezradil. Preto aj motto mojej kampane bude ‚Andrej Danko nikdy nezradí‘,“ dodal.

Potenciálneho kandidáta Ivana Korčoka šéf SNS nazval americkým pätolizačom.

Šéf národniarov začal zbierať podpisy na prezidentskú kandidatúru koncom minulého roka. Predsedníctvo SNS mu v polovici januára vyjadrilo plnú podporu a vyzvalo ho, aby prijal kandidatúru na prezidenta.

sns, danko
Zdroj: Youtube (Online Tu a Teraz)
Domov
Zdieľať
Diskusia