Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
1. februára 2024 o 15:31
Čas čítania 0:37

Takto chce vláda bojovať proti medveďom. Predstavili nový plán, vraj ich vyženú z miest a obcí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

MŽP vytvorí do konca februára manuál pre krízový manažment medveďa hnedého.

Narastajúci problém v intravilánoch obcí a miest si vyžiadal prípravu manuálu na krízový manažment medveďa hnedého v Slovenskej republike. Manuál, ktorý má byť hotový do konca februára, má stanoviť a zdokonaliť operačné postupy, metodiky, príručky a nástroje používané pri riadení krízových situácií na základe súčasných poznatkov a získaných skutočností.

Uvádza to Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR v súvislosti s informáciou o príprave manuálu, ktorý vo štvrtok schválila vláda.

„Manuál bude určovať postupy pri riešení krízových situácií spojených s priamymi alebo nepriamymi rizikami pre zdravie a život ľudí pri výskyte medveďa hnedého v intraviláne miest a obcí, a to od prijatia, spracovania a evidencie hlásení cez pracovné postupy po nahlásení výskytu medveďa hnedého v intraviláne až po spoluprácu pri zásahoch a elimináciu problémového jedinca,“ vysvetlil envirorezort.

V odôvodnení potreby manuálu poukázal na to, že medveď hnedý sa rozšíril aj do území, kde sa v minulosti nevyskytoval, a stúpa počet a rozsah škôd, ako aj počet útokov medveďa na ľudí.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Pxfuel
Domov
Zdieľať
Diskusia