Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
1. februára 2024, 18:31
Čas čítania 0:30

Kričia „Kaliňák do basy“ a „Podržtaška“. Na protesty proti Ficovej vláde prišli desaťtisíce ľudí v 30 mestách na Slovensku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Desaťtisíce ľudí prišli vyjadriť nesúhlas s rozhodnutím vlády o zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry a zmenách v Trestnom zákone.

Opozičné strany Progresívne Slovensko, KDH a SaS zorganizovali už štvrtý protest proti vládnej koalícii v tomto roku. V Bratislave sa stretlo niekoľko tisíc ľudí, ktorí nesúhlasia s rozhodnutím vlády o zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry a zmenách v Trestnom zákone. Podľa mnohých ide o doposiaľ najväčší protest.

Množstvo ľudí prišlo s transparentmi, ktorými vyjadrujú nesúhlas so súčasnou vládou a s jej krokmi. Podľa Denníka N prišlo na protest do Bratislavy 30-tisíc ľudí.

Protesty sa konajú vo viacerých slovenských mestách vrátane Trenčína, Košíc, Prešova, Martina či Banskej Bystrice. Okrem Slovenska sa protesty konajú aj v Prahe, Paríži, Krakove či Bruseli.

V uliciach Bratislavy rezonujú rôzne heslá, ako napríklad „Mafián Fico“ alebo „Fico do Ruska“. Protestujúci odkazujú aj na predsedu parlamentu Petra Pellegriniho. V reakcii na jeho meno skandujú heslo „Podržtaška“.

PROTEST
Zdroj: TASR / Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia