Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
4. februára 2024, 17:07
Čas čítania 0:41

Prezidentka Čaputová má pozitívny test na covid. Vzhľadom na svoj zdravotný stav ruší pracovný program

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenská hlava štátu vycestovala na štátnu návštevu do Kanady. Zajtra by mala priletieť naspäť na Slovensko.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová mala pozitívny test na COVID-19. Zrušila preto v nedeľu v Pittsburghu program posledného dňa svojej pracovnej cesty v USA.


Na univerzite v Pittsburghu mala naplánované stretnutie s krajanskou komunitou a s predstaviteľmi fraternalistických združení, ktoré podporujú Program slovakistických štúdií na univerzite.


Okrem toho mala maliarovi, grafikovi a vedúcej osobnosti amerického hnutia pop-art Andymu Warholovi udeliť in memoriam štátne vyznamenanie Rad Bieleho dvojkríža II. triedy za mimoriadne šírenie dobrého mena SR v zahraničí.


„Vyznamenanie, ktoré mal prevziať počas slávnostnej ceremónie v Múzeu Andyho Warhola jeho synovec Donald Warhola, odovzdá v zastúpení prezidentky veľvyslanec SR v USA Radovan Javorčík v náhradnom termíne,“ priblížil hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.


Doplnil, že vzhľadom na zdravotný stav prezidentka zároveň ruší aj svoj pracovný program po návrate na Slovensko na najbližšie dni.


Slovenská hlava štátu vycestovala na štátnu návštevu do Kanady v pondelok (29. 1.). Navštívila Ottawu a Toronto. Potom sa presunula na pracovnú cestu USA, konkrétne do San Francisca a Pittsburghu. Na Slovensko sa vráti v pondelok (5. 2.), ako sa pôvodne plánovalo.

Čaputová
Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia