Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
5. februára 2024, 8:22
Čas čítania 0:51

Za hodinu parkovania v centre zaplatíš až 18 eur. Do tohto známeho európskeho mesta sa s SUV cestovať neoplatí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Parížania súhlasili so zvýšením parkovného pre vozidlá SUV.

Obyvatelia Paríža podporili v nedeľnom referende návrh na zvýšenie poplatkov za parkovanie pre vozidlá triedy SUV. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov, ktoré zverejnila parížska radnica.

S návrhom na zvýšenie parkovného pre vozidlá s hmotnosťou nad 1,6 tony na 18 eur za hodinu v centre mesta, respektíve na 12 eur mimo centra, súhlasilo 54,55 hlasujúceho Parížana. Hlasovať však prišlo len 5,7 % oprávnených voličov – 78-tisíc z 1,3 milióna. Starostka Paríža Anne Hidalgová privítala „jasnú voľbu Parížanov“ v prospech opatrenia, ktoré je podľa nej „dobré pre zdravie a pre našu planétu“.

Elektromobilov sa bude zvýšenie parkovného týkať v prípade, ak ich hmotnosť presiahne dve tony. Opatrenie sa netýka ľudí žijúcich alebo pracujúcich v Paríži, taxikárov, obchodníkov, zdravotníkov a ľudí so zdravotným postihnutím.

Referendum nadväzuje na minuloročné hlasovanie o zákaze elektrických kolobežiek

Hlasovanie o parkovnom pre SUV nadviazalo na minuloročné referendum organizované parížskou radnicou, ktoré sa týkalo zákazu požičiavania elektrických kolobežiek. Na základe výsledkov plebiscitu bolo potom asi 15-tisíc kolobežiek vykázaných z parížskych ulíc, keďže takmer 90 % zo 103-tisíc hlasujúcich ich odmietlo.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Vo Francúzsku, – krajine milovníkov áut, ktorá je domovom značiek Renault, Citroen či Peugeot – sa Hidalgová už roky snaží o to, aby bol Paríž k používaniu áut menej ústretový. Na niektoré cesty, najmä na nábreží rieky Seina, ktoré bolo kedysi frekventovanou výpadovkou, radnica úplne zakázala vjazd motorovým vozidlám.

paríž
Zdroj: Unsplash/Rodrigo Kugnharski
Domov
Zdieľať
Diskusia