Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
7. februára 2024, 15:29
Čas čítania 0:26

Bratislavčania môžu v týchto dňoch vnímať zvýšený hluk aj zápach. Slovnaft upozorňuje, na čo sa majú pripraviť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Spoločnosť podotkla, že všetky spaľovacie procesy sú riadené a bezpečné.

Obyvatelia v okolí rafinérie Slovnaft v Bratislave môžu v týchto dňoch zaznamenať zvýšený hluk a zápach. Súvisí to s odstavením etylénovej jednotky. Informuje o tom spoločnosť na svojom webe. Upozornila na to aj bratislavská mestská časť Podunajské Biskupice.

Bezpečnosť spaľovacích procesov 

Slovnaft očakáva v nasledujúcich dňoch výrazné spaľovanie na poľných horákoch, „sprevádzané zvýšenou hladinou hluku a možným zvýšeným zápachom v závislosti od poveternostnej situácie“. Podotkla, že všetky procesy sú riadené a bezpečné.


Slovnaft takisto avizuje, že vo februári plánuje odstávku jednej výrobnej jednotky, ktorá potrvá od 21. do 23. februára. „V petrochemickej časti je aj naďalej odstavená jedna výrobná jednotka, čo má za dôsledok spaľovanie na poľných horákoch,“ dodala spoločnosť.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Späť
Zdieľať
Diskusia