Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
8. februára 2024, 8:26
Čas čítania 0:48

Syn poslanca Kuffu býva v sociálnom byte, aj keď podniká a vozí sa na mercedese a porsche. Mesto vysvetľuje, ako je to možné

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Kuffovci sú v regióne známi pre podnikanie a výtržnosti.

Marek Kuffa býva s rodinou v sociálnom byte, ktorý získal v roku 2010 od mesta Kežmarok aj napriek tomu, že tento podnikateľ vlastní nehnuteľnosti a viacero drahých áut. Za trojizbový byt platia Kuffovci s mesačným príjmom takmer 5-tisíc eur mesačne len 218 eur. Mesto tvrdí, že na sociálny byt majú nárok, a dodnes im predlžuje nájomnú zmluvu. 

Drahé autá, nehnuteľnosti, podnikanie a sociálny byt

Denník Korzár upozorňuje, že Marek Kuffa je synom a bratom štátnych tajomníkov ministerstva životného prostredia Štefana a Filipa Kuffu z SNS. Pred sociálnou bytovkou, ktorú obýva spolu s manželkou a so siedmimi deťmi zvyknú parkovať aj jeho štyri drahé autá značiek Porsche Cayenne, Nissan Navara NP300, Mercedes-Benz GL či BMW.

Mesto tvrdí, že 9-členná rodina Kuffovcov spĺňa všetky zákonné podmienky, a preto jej poskytuje sociálny byt. Mestský úrad uvádza, že rodina má nízky príjem a že si „nemôže obstarať bývanie vlastným pričinením“. Vo vyjadrení uviedol, že postupujú podľa zákona a rovnako ako Kuffovcov posudzujú aj každú inú osobu. 

Povesť Kuffovcov v regióne 

Kuffovci sú v regióne pod Tatrami známi predovšetkým cez podnikanie v pôdohospodárskej oblasti a spájajú sa s nimi viaceré kauzy, v rámci ktorých čelia členovia rodiny vrátane 38-ročného Mareka Kuffu obžalobe z výtržníctva, lúpeže a nebezpečného vyhrážania.

Kuffovci
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia