Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová TASR
15. februára 2024, 12:10
Čas čítania 0:42

Skupina Slovákov môže dostať príspevok 67 eur. Ministerstvo informovalo, aké podmienky musia splniť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nezamestnaní do 30 rokov môžu využiť nový projekt odborného poradenstva.

Nezamestnaní ľudia do 30 rokov môžu v rámci národného projektu Individualizovaný a komplexný prístup so zameraním na poradenské činnosti/Poradenstvom k zamestnaniu získať odborné poradenstvo, ktoré im má pomôcť uplatniť sa na trhu práce.

Záujemcovia o prácu môžu dostať okrem odborného poradenstva aj príspevok maximálne 67 eur. Podmienkou je, že sa zúčastnia na všetkých poradenských stretnutiach. Akciu pre mladých záujemcov spustili začiatkom februára, píšu na webe rezortu práce.

„Na každom úrade práce, sociálnych vecí a rodiny sú k dispozícii kvalifikovaní odborníci, ktorí budú s účastníkmi projektu nacvičovať napríklad aj pracovný pohovor či prípravu kvalitného životopisu. Zohľadňujeme aj životnú situáciu mladých uchádzačov o zamestnanie, a ak sa budú aktívne zúčastňovať poradenského procesu, poskytneme im príspevok na cestovné a stravné,“ priblížil projekt generálny riaditeľ a generálny tajomník služobného úradu Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Peter Ormandy.

Uchádzači musia splniť tieto podmienky:

  • sú vedení v evidencii uchádzačov o zamestnanie aspoň mesiac, 
  • dosiahli vzdelanie nižšie ako stredné odborné vzdelanie,
  • sú občanmi so zdravotným postihnutím,
  • pred zaradením do evidencie uchádzačov o zamestnanie nemali pravidelne platené zamestnanie alebo neprevádzkovali samostatnú zárobkovú činnosť.
Ministerstvo práce
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia