Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
16. februára 2024, 13:23
Čas čítania 0:25

Nemecko chce brániť Ukrajinu. Zelenskyj v Berlíne podpíše dohodu o dlhodobej podpore

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Scholz a Zelenskyj podpíšu v Berlíne bilaterálnu bezpečnostnú dohodu.

Nemecký kancelár Olaf Scholz a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v piatok 16. februára podpíšu bilaterálny bezpečnostný pakt. Dohoda sa bude týkať dlhodobých bezpečnostných záväzkov a podpory Ukrajiny, spresnil hovorca a potvrdil, že ukrajinský prezident navštívi Berlín.

12. februára 2024, 19:18 Čas čítania 1:07 Nemecko vyzýva Európu: Musíme rýchlo a masívne zvýšiť výrobu zbraní. Kancelár Scholz tvrdí, že iba tak je možné zaistiť mier Nemecko vyzýva Európu: Musíme rýchlo a masívne zvýšiť výrobu zbraní. Kancelár Scholz tvrdí, že iba tak je možné zaistiť mier

V pláne má Zelenskyj aj vystúpenie na Mníchovskej bezpečnostnej konferencii, v rámci ktorej bude rokovať aj s americkou viceprezidentkou Kamalou Harrisovou.

Do Nemecka zavíta Zelenskyj druhýkrát od začiatku invázie ruských síl na Ukrajinu. V máji minulého roka navštívil Berlín a Aachen. V Aachene mu udelili Cenu Karola Veľkého.
Zelenskyj v piatok plánuje aj návštevu Francúzska. V Paríži sa stretne s prezidentom Emmanuelom Macronom, s ktorým takisto podpíše bilaterálnu bezpečnostnú dohodu.

Zelenskyj
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia