Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
17. februára 2024, 8:30
Čas čítania 0:32

Donald Trump už v New Yorku nemôže podnikať. Okrem toho mu uložili pokutu vyše 350 miliónov dolárov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Súd ho totiž uznal za vinného z podvodu s nehnuteľnosťami.

Súd v New Yorku v piatok nariadil bývalému americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi zaplatiť pokutu viac než 350 miliónov dolárov po tom, ako ho uznal za vinného z podvodu s nehnuteľnosťami. Okrem toho mu na tri roky zakázal podnikateľskú činnosť v štáte New York. 

Rozhodnutie vydal sudca Arthur Engoron. Trump a jeho dvaja najstarší synovia Donald Trump mladší a Eric Trump čelili obvineniam z nadhodnocovania cien nehnuteľností s cieľom získať výhodu.

Občiansku žalobu voči nim vzniesla na jeseň 2022 generálna prokurátorka štátu New York Letitia Jamesová. Trumpovci vinu odmietajú. Exprezidentovi právnici ešte pred vynesením verdiktu uviedli, že sa voči nemu odvolajú.

Sudca rozhodol o pokute 364 miliónov dolárov za to, čo označil za dlhoročné zámerné podvádzanie bánk a iných spoločností finančnými výkazmi, ktoré nadhodnocovali majetok exprezidenta. Ustúpil však od svojho predošlého rozhodnutia, ktoré by znamenalo zrušenie Trumpových firiem.

Donald Trump
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia