Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
18. februára 2024, 15:57
Čas čítania 0:26

Najbližšie dni ti zrejme bude vypadávať signál a mnohých môže bolieť hlava. Zem totiž zasiahne geomagnetická búrka

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Geomagnetickú búrku môžeš najintenzívnejšie pocítiť prvé dva dni.

O pár hodín zasiahne Zem geomagnetická búrka so stredne silnou intenzitou. Národný úrad pre oceán a atmosféru (NOAA) uvádza, že búrka triedy G1-G2 nás zasiahne 19. až 20. februára, informuje o tom iMeteo.sk.

Geomagnetická búrka môže spôsobiť krátkodobé výpadky signálov a nepriaznivo ovplyvniť ľudí so zníženou imunitou. Ľudia môžu cítiť únavu, bolesť hlavy či malátnosť. Búrka môže zviditeľniť polárnu žiaru, ktorá sa tak môže objaviť za polárnym kruhom a v severných oblastiach Európy. Najintenzívnejšie ju môžeš pocítiť prvé dva dni.

Astronómovia z Inštitútu aplikovanej geofyziky NASA zaznamenali v piatok 16. februára slnečnú erupciu X2,5 zo slnečnej škvrny AR3575. Tieto erupcie majú významný vplyv na Zem, pretože sa nachádzajú v blízkosti západnej časti Slnka.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: NATIONAL OCEANIC AND ATMOSPHERIC ADMINISTRATION
Domov
Zdieľať
Diskusia