Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Samuel Valent
20. februára 2024, 9:01
Čas čítania 0:29

V bratislavskej mestskej časti zaznamenali vtáčiu chrípku. Vydali opatrenia, ktoré platia do odvolania

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mestská časť Dúbravka na sociálnej sieti upozornila na výskyt vtáčej chrípky.

V bratislavskej Dúbravke evidujú vtáčiu chrípku. Mestská časť na to upozornila na sociálnej sieti. V súvislosti s daným zistením vydal miestny úrad Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy Bratislava pokyny a nariadenia. Platné sú až do odvolania. 

„Všetci vlastníci a chovatelia hydiny a iných vtákov držaných v zajatí musia do 29. februára  2024 Miestnemu úradu mestskej časti Bratislava-Dúbravka oznámiť súpis chovných zvierat e-mailom,“ píše úrad na webe.

Ďalej musia zabezpečiť zvýšenú biologickú bezpečnosť vo všetkých chovoch hydiny a iných vtákov držaných v zajatí. To sa týka predovšetkým dezinfekcie pri vstupoch či výstupoch z priestorov, v ktorých sa chovajú. V pokynoch sa píše, že majitelia hydiny musia zamedziť aj priamemu a nepriamemu kontaktu chovaného vtáctva s voľne žijúcimi vtákmi.

Všetky pokyny a nariadenia nájdeš na tomto webe.

Domov
Zdieľať
Diskusia