Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
22. februára 2024, 8:41
Čas čítania 0:25

Na Slovensko udrie najbližšie dni víchrica, ktorá môže dosahovať až 135 km/h. V týchto okresoch vydal SHMÚ výstrahy (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Meteorológovia vydali výstrahy 1. stupňa pred silným vetrom.

Na horách treba v najbližších dňoch počítať so silnejším vetrom. Upozorňuje na to na svojom webe Slovenský hydrometeorologický ústav, ktorý vydal výstrahy prvého stupňa.


Výstrahy platia pre okresy Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín, Žilina, Martin, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Banská Bystrica a Brezno. Na horách v polohách nad 1 500 metrov môže dosiahnuť vietor v nárazoch rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu, v priemere 70 až 85 kilometrov za hodinu, čo je víchrica.


„Predpokladaná rýchlosť vetra predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ pripomínajú meteorológovia. Výstrahy platia predbežne od štvrtka 22. februára od 8.00 h do soboty 24. februára do 12.00 h.  

Výstrahy pred silným vetrom na najbližšie dni: 

Výstrahy 1. stupňa.
Výstrahy 1. stupňa. Zdroj: SHMÚ
Výstrahy 1. stupňa.
Výstrahy 1. stupňa. Zdroj: SHMÚ
Výstrahy 1. stupňa.
Výstrahy 1. stupňa. Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia