Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
26. februára 2024, 6:47
Čas čítania 0:38

Meno známej banky na Slovensku zneužívajú podvodníci. Ľudí lákajú na peniaze, v skutočnosti však ide o pascu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

ČSOB na svojom Facebooku nedávno informovala o podvodných e-mailoch.

Podvodníkov, ktorí sa snažia od ľudí vymaniť peniaze nekalým spôsobom, neustále pribúda. V známej facebookovej skupine HAKA proti PODVODNÍKOM sa objavil screenshot podvodnej reklamy, ktorá sľubuje získanie 170 eur.

Od používateľa však chce, aby sa prihlásil do svojho účtu. Za adresou stoja podvodníci, ktorých cieľom je zneužiť prihlasovacie údaje a následne získať úplnú kontrolu nad bankovým účtom.

Skutočnosť, že ide o falošný odkaz, sa dá zistiť už na základe vrchnej adresy, ktorá okrem ČSOB obsahuje aj zvláštnu kombináciu písmen „wijfx“. Po zadaní údajov by sa tak podvodníci mohli prihlásiť do internetbankingu a obrať ľudí o peniaze.

Haka proti podvodníkom
Zdroj: Facebook/Haka proti podvodníkom

Hrozbou sú aj podvodné e-maily

Nebezpečenstvo však číha aj na iných frontoch. ČSOB na Facebooku nedávno informovala o podvodných e-mailoch, ktoré sa často označujú ako „phishing“. Na sociálnej sieti preto zverejnili video, kde ukazujú znaky, podľa ktorých je možné spoznať, či ide o podvod. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Vo videu napríklad radia, aby si používatelia overili e-mailovú adresu banky a neklikali na externé odkazy, ktoré sú už na prvý pohľad nezrozumiteľné.

ČSOB
Zdroj: ČSOB
Domov
Zdieľať
Diskusia