Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
25. februára 2024, 18:49
Čas čítania 0:40

Tibor Gašpar sa zastal svojho syna. „Spĺňa predpoklady na šéfa SIS,“ tvrdí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Štrnásteho februára vláda vyslovila súhlas s menovaním Pavla Gašpara za nového riaditeľa SIS.

Štátny tajomník rezortu spravodlivosti Pavol Gašpar podľa poslanca Národnej rady SR Tibora Gašpara (Smer-SD) spĺňa vedomostné, odborné, kvalifikačné aj vzdelávacie predpoklady byť šéfom Slovenskej informačnej služby (SIS). Uviedol to v nedeľňajšej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.

„S praxou, ktorú má vo vzťahu k iným riaditeľom, ktorých si pozriete predtým, tak polovica nemala to, čo on má za sebou,“ uviedol Gašpar. Poslanec Juraj Krúpa (SaS) nevie, na základe čoho má Gašpar danosti a predpoklady byť šéfom SIS. „Je tam viac otáznikov ako odpovedí,“ povedal.

Štrnásteho februára vláda vyslovila súhlas s menovaním Pavla Gašpara za nového riaditeľa SIS. Je to vyštudovaný právnik, ktorý v minulosti pôsobil v polícii i justičných orgánoch, viedol aj advokátsku prax. V súčasnosti je štátnym tajomníkom Ministerstva spravodlivosti SR.

Jeho menovanie kritizovali mnohí opoziční politici vrátane predsedu KDH Milana Majerského. „Z jeho životopisu nevieme povedať, či má vôbec nejaké skúsenosti so spravodajskými službami. Pochybujeme, že bude akceptovaný medzinárodnou spravodajskou komunitou, v ktorej má SIS už dnes veľmi pokrivený kredit,“ poznamenal v reakcii na návrh vlády.

27. októbra 2021, 16:34 Čas čítania 1:17 „Pichol by som mu vidličku do čela,“ ohováral Kaliňáka Gašparov syn na chate. Lipšica chcú zraziť na priechode „Pichol by som mu vidličku do čela,“ ohováral Kaliňáka Gašparov syn na chate. Lipšica chcú zraziť na priechode
Domov
Zdieľať
Diskusia