Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
27. februára 2024 o 11:27
Čas čítania 0:31

Bosch oficiálne odchádza zo Slovenska. Ukončuje výrobu a prepúšťa stovky zamestnancov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dôvodom sú trhové faktory.

Nemecká fabrika Bosch odchádza z východného Slovenska. Zamestnancom oznámili, že do konca marca 2024 ukončujú výrobu a budú prepúšťať. Aktuálne Bosch v Prešove zamestnáva 400 pracovníkov, informuje portál Index

„Spoločnosť Bosch sa rozhodla ukončiť výrobu eBike pohonov od marca 2024. Zamestnanci boli 26. februára o rozhodnutí informovaní,“ povedal pre portál riaditeľ korporátnej komunikácie skupiny Bosch pre Česko a Slovensko Pavel Roman.

Bosh tvrdí, že výrobnú halu v Prešove nepotrebuje. Dôvodom sú trhové faktory. Spoločnosť zistila, že záujem o elektromotory nie je taký veľký, ako očakávali.

Bosh spolu s týmto rozhodnutím informoval aj o tom, že nebude rozširovať už existujúci výrobný areál v Prešove. Tam mala fabrika zamestnať až 4-tisíc ľudí, uvádzajú tvnoviny.sk. Firma mala problémy s výkupom pozemkov, na ktorých mala fabrika stáť. Ich výkup zastavilo ministerstvo hospodárstva pre spornú cenu. 

Bosch
Zdroj: Bosch
Domov
Zdieľať
Diskusia