Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
27. februára 2024, 13:42
Čas čítania 0:42

VIDEO: Praha posiela Fica do Ruska. Vypískali ho a nazvali ho Putinovou podržtaškou

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Fica a Orbána pri príchode vypískala skupina niekoľkých desiatok protestujúcich.

V Prahe sa začal samit predsedov vlád krajín Vyšehradskej štvorky (V4). Český premiér Petr Fiala v utorok dopoludnia privítal v Lichtenštajnskom paláci pri Vltave predsedu slovenskej vlády Roberta Fica aj premiérov Poľska a Maďarska – Donalda Tuska a Viktora Orbána. 

Demonštranti slovenského a maďarského premiéra pri ich príjazde vypískali a nazvali ich Putinovými podržtaškami. „Fico, choď domov do Ruska,“ napísali na jednom z transparentov. Keď slovenský premiér vystupoval z limuzíny, skandovali „Fico do basy“. 

Český premiér zároveň v pondelok nezvykle kriticky komentoval slová predsedu vlády SR o Ukrajine. Zdôraznil, že jeho výroky, ktoré zverejnil na druhé výročie ruskej invázie na Ukrajinu, sa nepochybne premietnu aj do utorkového rokovania. Dodal, že on má úplne opačné názory než Fico a že je podľa neho jasné, kto je v tejto vojne obeť a kto agresor.

prahapraha
Zobraziť galériu
(2)
Domov
Zdieľať
Diskusia