Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
1. marca 2024, 10:54
Čas čítania 0:33

Kaliňák si pochvaľuje spoluprácu s Američanmi. Oznámil, aké má plány s obrannou dohodou

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa Kaliňáka sa s USA dá férovo dohodnúť.

Minister obrany Robert Kaliňák povedal v proruskom rádiu Slobodný vysielač, že Slovensko nezruší obrannú dohodu s USA. Hovoril to napriek tomu, že ešte pred pár rokmi mnohí poslanci Smeru označovali dohodu za „okupačnú“. Kaliňák si, naopak, spoluprácu s Američanmi pochvaľuje, informuje Denník N

Kaliňák v rozhovore tvrdil, že USA naňho nikdy nevyvíjali nátlak a vždy sa s nimi vedel dohodnúť. „Oni si, naopak, vážia partnerov, ktorí vedia povedať svoj názor,“ povedal Kaliňák.

Minister tvrdí, že vláda nemá právomoc dohodu zrušiť. „Raz uzavretú zmluvu tohto typu my ako vláda ani nemáme možnosť zrušiť, pokiaľ nie je porušovaná,“ tvrdí.

O základoch zmluvy povedal, že sú v poriadku. Napriek tomu, že Robert Fico pred dvoma rokmi hovoril o „zradcovskej dohode“, Kaliňák sa s rokovaniami o zmenách neponáhľa. Tvrdí, že do konca marca si chce s Američanmi ujasniť, ktoré body v dohode by chcel pozmeniť.

KALIňáK
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia