Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
4. marca 2024, 8:19
Čas čítania 0:34

Zverejnili novú dôchodkovú kalkulačku, ktorá vypočíta presný odchod do penzie. Počíta s rôznymi scenármi

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vek odchodu do dôchodku si môže vypočítať každý.

Rada pre rozpočtovú zodpovednosť vytvorila novú kalkulačku, kde si môžu Slováci presne vypočítať, kedy pôjdu do dôchodku. Program počíta s vývojom dĺžky života v budúcnosti, musí sa však zachovať súčasná legislatíva, informuje RTVS. Kalkulačku nájdeš tu.

Na kalkulačke si môžeš vypočítať aj odchod do dôchodku podľa alternatívnych scenárov. Tie predpokladajú aj to, že dĺžka života sa bude skracovať alebo sa nezmení. Aktuálny scenár predpovedá, že dĺžka života bude rásť ešte rýchlejšie ako v súčasnosti. 

„Je to jednoduché, prídete na našu stránku rrz.sk, kliknete na kalkulačky, potom dôchodková kalkulačka. Tam stačí zadať svoj dátum narodenia a pohlavie. Pri ženách sa vyberie aj počet detí a hneď dostanete odhad, kedy by ste išli do dôchodku pri našom základnom demografickom scenári, kde sa predpokladá, že postupne bude rásť dĺžka života a s dĺžkou života neskôr začne rásť aj dôchodkový vek,“ vysvetlil Martin Šuster z Rady pre rozpočtovú zodpovednosť.

dôchodci
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia