Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
5. marca 2024, 7:40
Čas čítania 0:28

Tisíce ľudí majú nárok na príspevok od štátu, nárokovať si môžu až 8 eur za hodinu. Pomôcť má veľkej skupine Slovákov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poskytovatelia opatrovateľskej služby majú nárok na príspevok financovaný z národného projektu Podpora opatrovateľskej služby.

Poskytovatelia opatrovateľskej služby už môžu žiadať o príspevok vo výške 7,93 eura za každú hodinu jej výkonu. Umožňuje to druhá časť národného projektu Podpora opatrovateľskej služby, ktorá je spolufinancovaná z eurofondov v rámci Programu Slovensko. 


Poskytovatelia opatrovateľskej služby môžu žiadať o zapojenie do projektu na úradoch práce, sociálnych vecí a rodiny so sídlom v krajskom meste podľa miesta poskytovania opatrovateľskej služby.

Žiadosť treba podať osobne v podateľni, poprípade poštou na korešpondenčnú adresu úradu alebo prostredníctvom elektronického podania cez portál slovensko.sk.


Za predpokladu splnenia podmienok uzatvorí príslušný úrad s poskytovateľom dohodu. Príspevok sa bude poskytovať na základe mesačne podávanej žiadosti a preukázaných oprávnených výdavkov. „V prípade splnenia daných podmienok príspevok bude vyplatený aj spätne za obdobie od začiatku tohto roka,“ uzavrelo ÚPSVaR.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Pexels/Matthias Zommer
Domov
Zdieľať
Diskusia