Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
7. marca 2024, 8:17
Čas čítania 1:10

Fiala chce podľa Fica ohroziť česko-slovenské vzťahy. K zrušeniu spoločných rokovaní sa vyjadrila aj prezidentka

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rozhodnutie českej vlády podľa Fica neovplyvní suverénnu zahraničnú politiku SR.

Rozhodnutie českej vlády podľa premiéra SR Roberta Fica neovplyvní suverénnu zahraničnú politiku Slovenska. Vyhlásil to v reakcii na zrušenie plánovaného spoločného rokovania českej a slovenskej vlády. Dôvodom sú rozdielne názory oboch vlád na vojnu na Ukrajine. Slovenská vláda berie podľa Fica na vedomie, že hlboké česko-slovenské vzťahy sa česká vláda rozhodla ohroziť. Ako však podotkol, česká vláda je na Slovensku naďalej vítaná.

„Slovenská vláda nebude nikdy vystavovať hlboké slovensko-české vzťahy žiadnemu ohrozeniu. Berieme na vedomie, že česká vládna garnitúra sa ich rozhodla ohroziť len preto, lebo má záujem podporovať vojnu na Ukrajine, kým slovenská vláda otvorene hovorí o mieri,“ skonštatoval Fico.

Premiér zároveň deklaruje, že česká vláda je na Slovensku kedykoľvek vítaná. Podotýka, že vzájomné politické vzťahy Slovensko nebude zaťažovať rozdielnymi pohľadmi na svet, ktoré nemajú nič spoločné so slovensko-českým spolužitím.

Prezidentka chce naďalej upevňovať vzťahy s Českom

Keď hodnotovo oslabíme zahraničnú politiku, môžeme strácať priateľov. Na sociálnej sieti to uviedla prezidentka SR Zuzana Čaputová v reakcii na zrušenie spoločného rokovania českej a slovenskej vlády, ktoré oznámil v stredu český premiér Petr Fiala.

„Je mi ľúto, že sa to deje. Zo svojej pozície sa naďalej budem snažiť vzťahy medzi Slovenskom a Českom upevňovať,“ skonštatovala.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova)

Českej vláde prekáža aj Blanárova fotka s Lavrovom

Český premiér Petr Fiala po stredajšom rokovaní vlády oznámil, že Česko odložilo česko-slovenské medzivládne konzultácie. Spoločné zasadnutie vlád, ktoré sa malo uskutočniť na prelome apríla a mája v ČR, sa nebude konať. Jedným z dôvodov je aj minulotýždňová schôdzka slovenského ministra zahraničných vecí Juraja Blanára (Smer-SD) so šéfom ruskej diplomacie Sergejom Lavrovom.

21. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 5:21 Účinkoval v českom Milionárovi a za vyhraté peniaze si nakúpil vražedné zbrane. Lesný vrah mal nadpriemerné IQ a necítil emócie Účinkoval v českom Milionárovi a za vyhraté peniaze si nakúpil vražedné zbrane. Lesný vrah mal nadpriemerné IQ a necítil emócie

„Nepovažujeme za vhodné, aby sme uskutočnili v budúcich týždňoch či mesiacoch medzivládne konzultácie s vládou Slovenskej republiky tak, ako sme o nich uvažovali a ako sme sa na nich dohodli,“ oznámil Fiala s tým, že spolupráca medzi krajinami sa nekončí.

fico, čaputová
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia