Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
12. marca 2024, 15:29
Čas čítania 0:30

Zavedenie jednodňovej diaľničnej známky vláda odložila. Prezradili, kedy by ju mohli uviesť do praxe

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Očakávajú, že ju zavedú až v druhej polovici tohto roka.

Ministerstvo dopravy SR odložilo zavedenie jednodňovej diaľničnej známky na druhú polovicu tohto roka. Dôvodom je, že legislatívny proces ešte nie je ukončený. Pôvodný termín hovoril o jej zavedení do konca marca.

V utorok o tom informovala hovorkyňa MD SR Petra Poláčiková.


„Zavedenie jednodňovej diaľničnej známky sa odkladá. Dôvodom je, že legislatívny proces ešte nie je ukončený. Zavedenie jednodňovej diaľničnej známky očakávame v druhej polovici roka,“ uviedol rezort dopravy.


Cieľom zavedenia jednodňovej diaľničnej známky má byť vyššia miera flexibility pre motoristov pri užívaní spoplatnených úsekov ciest. Ide tiež o čiastočnú transpozíciu smernice Európskeho parlamentu z roku 2022, ktorá umožnila zavedenie jednodňovej diaľničnej známky.


Jednodňová známka bude, rovnako ako ostatné, výlučne v elektronickej forme a dostupná pre domácich i zahraničných motoristov. Platnosť známky je navrhnutá na kalendárny deň.

20. januára 2024, 10:51 Čas čítania 1:14 Jednodňová diaľničná známka príde už čoskoro. Hrozí, že ostatné známky pre ňu zdražejú Jednodňová diaľničná známka príde už čoskoro. Hrozí, že ostatné známky pre ňu zdražejú
Domov
Zdieľať
Diskusia