Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
14. marca 2024, 7:33
Čas čítania 0:41

Východniari dostali len jeden nový vlak, zvyšné zostali na západe. Samosprávy sa hnevajú a štátu posielajú odkaz

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Samosprávy hovoria o robení rozdielov medzi západom a východom.

Na východe krajiny Slovenské železnice plánovali vďaka deviatim novým nízkopodlažným elektrickým vlakovým súpravám posilniť vlakovú dopravu, dostali však len jednu. Zvyšných osem zostalo na západe a podľa železničiarov ich využívajú na trasách v Trnave a okolí.

ZSSK tvrdí, že moderné vlakové súpravy, známe ako Panter, v efektívnom využívaní na východe Slovenska momentálne okliešťujú aj rekonštrukcie na východných trasách, informuje RTVS.

Ministerstvo dopravy uvádza, že sa zmenili podmienky na prevádzku na niektorých východných tratiach a vlakom tak chýba potrebný systém. Keď sa však rekonštrukcie skončia, približne o rok sa na východ vrátia nové moderné vlaky, tvrdí rezort.

Hnev východniarov

K situácii sa vyjadril aj líder KDH Milan Majerský, ktorý je zároveň predsedom Prešovského samosprávneho kraja. S rozhodnutím železníc nesúhlasí a hovorí o „rane pod pás“ pre východniarov. Primátor mesta Veľký Šariš Viliam Kall tvrdí, že takto sa budú len ťažko odbúravať rozdiely medzi jednotlivými regiónmi.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Podľa hovorcu ZSSK Dominika Dreveckého v rozložení ani vo veku vozidiel medzi regiónmi Slovenska nie sú rozdiely. Uvádza, že na východe Slovenska jazdia moderné klimatizované vynovené vozne a ucelené jednotky.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia