Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
16. marca 2024, 15:25
Čas čítania 0:43

AKTUÁLNE: SaS má po 15 rokoch nového predsedu. Sulíka nahradil Gröhling

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rozhodli o tom na kongrese.

Novým predsedom SaS sa stal Branislav Gröhling. Zvolili ho na sobotňajšom kongrese strany, v tajnej voľbe získal 160 zo 173 platných hlasov. Do funkcie okrem neho kandidoval aj Igor Prieložný. O výsledkoch voľby informovala strana na sobotnej tlačovej konferencii.

„Táto dôvera je pre mňa veľkou výzvou a veľkým záväzkom,“ uviedol Gröhling a poďakoval členom strany za zvolenie. Do budúcna chce spájať ľudí a posilniť stranu v regiónoch aj na národnej úrovni. Podčiarkol potrebu boja za demokratické hodnoty a boja proti vláde Smeru-SD. SaS bude preto podľa Gröhlinga potrebovať omnoho silnejší mandát. „Bude potrebovať atakovať dvojciferný výsledok,“ objasnil. Je presvedčený, že na to majú. Rovnako má ambíciu byť v ďalšej vláde.


Predchádzajúci líder strany Richard Sulík vyjadril plnú podporu svojmu nástupcovi. Pripomenul, že stranu viedol 15 rokov. Skonštatoval, že SaS nie je strana, ktorá by zmenou predsedu zanikla, a aktuálne vidí najlepší čas na generačnú obmenu jej vedenia. Avizoval tiež, že bude kandidovať aj v najbližších voľbách do Národnej rady SR.


SaS schválila na kongrese aj zmenu stanov, z ktorej vyplýva vytvorenie funkcie čestného predsedu. Členovia kongresu ju podporili 93 percentami hlasov.

Branislav Gröhling
Zdroj: Branislav Grohling
Domov
Zdieľať
Diskusia