Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
18. marca 2024, 7:28
Čas čítania 0:47

Putin sa stal prezidentom s 87,8 percenta. V príhovore spomenul Navaľného aj útlak Ruska

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Putin poďakoval aj vojakom na Ukrajine, ktorí podľa jeho slov ochraňujú ruských občanov.

Víťazom prezidentských volieb v Rusku, ktoré sa konali od 15. do 17. marca, sa podľa očakávaní stal doterajší šéf Kremľa Vladimir Putin, ktorý získal 87,8 percenta hlasov. 

Ruský prezident Vladimir Putin sa v noci na pondelok poďakoval voličom za podporu v prezidentských voľbách. Podporu občanov považuje za vyjadrenie dôvery. 


„Chcem sa poďakovať občanom Ruska, ktorí prišli do volebných miestností a hlasovali,“ vyhlásil Putin na tlačovej konferencii vo svojom hlavnom volebnom stane v Moskve po zverejnení exit pollov a prvých výsledkov, ktoré mu predpovedajú zisk 87 percent hlasov.

Poďakoval svojim vojakom za to, že „ochraňujú občanov“

„Chcem poďakovať vám všetkým a všetkým občanom za podporu a dôveru,“ povedal.

Zároveň osobitne poďakoval vojakom bojujúcim na Ukrajine, ktorí podľa neho plnia ten najdôležitejší cieľ – ochranu občanov.

Putin ďalej vyhlásil, že Rusko sa nedá zastrašiť a utláčať. „Nezáleží na tom, ako veľmi nás chcú zastrašiť, nezáleží na tom, ako veľmi chcú utláčať nás, našu vôľu, naše svedomie – nikomu sa nikdy nič také nepodarilo. Nefungovalo to doteraz a nebude to fungovať ani v budúcnosti. Nikdy,“ dodal Putin.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

V príhovore zároveň vyhlásil, že smrť jeho väzneného oponenta Alexeja Navaľného bola „smutnou udalosťou“. Povedal aj to, že podporoval myšlienku prepustenia Navaľného v rámci výmeny väzňov.

Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia