Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
19. marca 2024 o 17:01
Čas čítania 0:32

Špeciálna prokuratúra obvinila exposlanca Györgya Gyimesiho. Ten tvrdí, že nič protizákonné nespáchal

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zo zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní obvinili aj predsedu Košického samosprávneho kraja.

Predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka i bývalý poslanec Národnej rady (NR) SR čelia obvineniu zo zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní. Na utorkovej tlačovej konferencii o tom informoval prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Ondrej Repa.


Priblížil, že ide o kauzu, ktorú má špeciálna prokuratúra v dozore už dlhší čas. Obvinenia boli 7. marca vznesené celkovo trom osobám. „Bolo dané podozrenie z predraženia zákazky na právne služby,“ dodal prokurátor.


Podľa portálu Plus jeden deň je obvineným exposlancom György Gyimesi. Ten pre TASR uviedol, že mu zatiaľ nič nebolo doručené a nevie, voči čomu sa brániť. „Nie som si vedomý spáchania žiadneho trestného činu,“ podotkol.

Skonštatoval, že na úrade KSK pracoval krátko ako referent, čiže nerozhodoval o tom, čo a za koľko sa bude obstarávať. Podľa vlastných slov našiel na webe kraja len jednu zákazku s nízkou hodnotou.

György Gyimesi.
György Gyimesi. Zdroj: György Gyimesi
Domov
Zdieľať
Diskusia