Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
20. marca 2024, 13:38
Čas čítania 0:48

Fico chce zmeny v RTVS schváliť v rýchlom legislatívnom konaní. Útočí na redaktorov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Premiér tvrdí, že na zrýchlené legislatívne konanie majú dôvod.

Robert Fico na dnešnej tlačovej konferencii povedal, že vláda navrhne, aby novelu o RTVS schvaľovali v skrátenom legislatívnom konaní. Dôvodom je, že zamestnanci televízie a rozhlasu podľa neho neposkytujú objektívne a nezávislé vysielanie.

„To, ako sa správa vedenie RTVS a jej zamestnanci, nemôže garantovať objektívne a nezávislé vysielanie. Pretože sú v súboji s vládou. Preto sú splnené všetky podmienky na skrátené legislatívne konanie,“ tvrdí Fico.

Premiér argumentuje tým, že vláda musí rýchlo zasiahnuť v prípade, ak sú ohrozené a porušované ľudské práva. „Ľudia majú právo na prístup k objektívnym a pravdivým informáciám, čo dnes RTVS nie je schopná vzhľadom na súboj s vládou zabezpečiť,“ povedal a dodal, že bude potrebovať aj súhlas koaličnej rady.

Premiér Robert Fico (Smer-SD) avizuje na najbližšom rokovaní vlády legislatívnu smršť. Hoci má ísť o výjazdové rokovanie v Galante, kabinet má riešiť aj veľké novely. Avizoval tiež, že bude navrhovať prerokovanie zmien v RTVS v skrátenom legislatívnom konaní. Rokovať o tom bude podľa jeho slov ešte koaličná rada.


„Bude to taká malá legislatívna smršť,“ uviedol premiér na margo ďalšieho rokovania vlády. Priblížil, že na programe má kabinet okrem zmien v RTVS aj veľkú novelu zákona o verejnom obstarávaní, o posudzovaní vplyvov na životné prostredie, ale aj ďalšie zmeny v sociálnej oblasti.

fico, rtvs
Zdroj: TASR/Martin Bauman, TASR/Dano Veselský
Domov
Zdieľať
Diskusia