Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
21. marca 2024, 15:31
Čas čítania 0:26

Generálny prokurátor Žilinka podal protest proti rozhodnutiu o odstrele medveďov na strednom Slovensku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Informáciu zverejnil generálny prokurátor na sociálnej sieti.

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka podal protest prokurátora proti vlaňajšiemu rozhodnutiu ministra životného prostredia súvisiacemu s odstrelom štyroch medveďov v poľovnom revíri Kalamárka Detva.


„Dnes som podal protest prokurátora proti rozhodnutiu ministra životného prostredia SR zo dňa 24. februára 2023, ktorým zamietol rozklad proti rozhodnutiu Ministerstva životného prostredia SR zo dňa 11. augusta 2022, ktoré nepovolilo poľovníckej organizácii odstrel štyroch medveďov hnedých v poľovnom revíri Kalamárka Detva,“ priblížil Žilinka na sociálnej sieti.


Ministrovi životného prostredia navrhuje, aby protestu prokurátora vyhovel a napadnuté rozhodnutie zrušil. „A to pre jeho rozpor s ustanoveniami správneho poriadku, osobitne pre jeho nepreskúmateľnosť, nevysporiadanie sa s námietkami poľovníckej organizácie, absenciu náležitého odôvodnenia rozhodnutia, a teda pre jeho arbitrárnosť,“ doplnil.

Domov
Zdieľať
Diskusia