Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
21. marca 2024, 17:55
Čas čítania 0:42

Google auto bude snímať ďalšie slovenské mestá. Na jar bude jazdiť po tejto časti Slovenska

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V apríli bude Google auto jazdiť po východnom Slovensku.

Po viacerých mestách východného Slovenska bude jazdiť Google auto, ktoré fotografuje hlavné cesty pre službu Google Street View. V apríli zavíta do Košíc, Levoče, Prešova, Bardejova, Spišskej Novej Vsi a Trebišova, informuje Korzár.

„Zameraním tohtoročného snímania budú najmä mestské a medzimestské komunikácie. Podrobnosti o konkrétnych jazdách Street View áut nevieme poskytnúť, pretože trasy sa môžu meniť napríklad pre počasie či zlé podmienky na cestách,“ uviedla Iva Fialová zo spoločnosti Google.

Fotografovanie vozoviek prebieha len v prípade ideálneho počasia. Sneh, hmla alebo dážď môžu spôsobiť oneskorené alebo rozmazané snímky. Google auto jazdí len v čase, keď slnko netieni na budovy. 

Ochrana súkromia

Google rozmazáva tváre ľudí aj ŠPZ áut, aby chránil súkromie osôb na fotografiách. „Spoločnosť Google maximálne dbá na ochranu súkromia. Všetky zhromaždené snímky sú spracované pomocou špeciálnej technológie, ktorá rozmazáva tváre ľudí a poznávacie značky áut, aby ich nebolo možné identifikovať a ochránilo sa tak ich súkromie. Street View ponúka funkciu dodatočného rozmazania snímok (jednotlivca, auta, domu a podobne), o ktoré je možné požiadať stlačením tlačidla ‚Nahlásiť problém‘ v pravom dolnom rohu ľubovoľného obrázka,“ dodala.

google auto
Zdroj: Wikipedia/David McSpadden
Domov
Zdieľať
Diskusia