Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
23. marca 2024, 14:54
Čas čítania 0:39

Nominant politickej strany sa komisii vyhrážal, že donesie zbraň. Museli zavolať políciu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Strana ho ešte predtým odvolala na požiadanie mestskej časti. Napriek tomu však prišiel.

V najväčších bratislavských mestských častiach sú sobotné prezidentské voľby zatiaľ pokojné. Incident zaznamenali len ráno v jednom z volebných okrskov na Nobelovom námestí v Petržalke.


Podľa hovorkyne Petržalky Márie Halaškovej incident spôsobil odvolaný nominant jednej z politických strán, ktorá ho predtým nominovala za člena okrskovej volebnej komisie. Strana ho ešte predtým odvolala na požiadanie mestskej časti, keďže malo ísť zo skúseností o konfliktného človeka. „Napriek tomu prišiel a nevedel pochopiť, že bol odvolaný. Začal sa vyhrážať, že si donesie zbraň,“ priblížila Halašková s tým, že bola privolaná hliadka štátnej polície.

Celý priebeh prezidentských volieb môžeš naživo sledovať tu.


Odhliadnuc od toho prípadu sú však podľa nej voľby na území Petržalky pokojné a plynulé. Zaznamenané neboli ani žiadne zdržania napriek tomu, že mestská časť z organizačných a logistických dôvodov znížila počet okrskov z 95, ako to bolo počas parlamentných volieb, na aktuálnych 57. „Voliči sa dlho nezdržia. V každej volebnej miestnosti je šesť hlasovacích plient a krúžkuje sa len jeden kandidát. Volič tam strávi v priemere minútu,“ poznamenala.

voľby
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia