Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
24. marca 2024, 9:16
Čas čítania 0:27

Prudká zmena počasia na Slovensku priniesla sneženie. Cesty sú vlhké a niekde dokonca pokryté vrstvou kašovitého snehu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) informuje, že v nedeľu bude snežiť na Orave.

Včerajšia prudká zmena počasia, ktorá priniesla výrazne ochladenie, silný vietor a na niektorých miestach aj zrážky, vyvrcholila snežením. Podľa portálu iMeteo.sk vrstva snehu pokryla viaceré severné okresy Slovenska.

Meteorológovia sneženie zaznamenali na Liptove aj Spiši. Pozor si treba dávať aj na cestách. Vozovky sú zväčša vlhké a mokré, niektoré cesty dokonca pokrýva vrstva maximálne dvojcentimetrového kašovitého snehu. 

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) aktuálne na webe hlási sneženie iba v okolí Dolného Kubína na Orave. V nedeľu 24. marca bude polooblačno až oblačno a miestami môžeme očakávať dážď, prehánky a výnimočne aj búrky. 

Denná teplota sa bude pohybovať vo výške od 5 až do maximálne 13 stupňov Celzia. Vo vyššie položených oblastiach od nadmorskej výšky 900 m môže snežiť.

mapa, sneženie
Zdroj: SHMÚ.sk
Späť
Zdieľať
Diskusia