Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
25. marca 2024, 17:18
Čas čítania 0:33

Pre výživové doplnky hospitalizovali už 26 ľudí. Firma ich distribuuje do krajín celého sveta

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výživové doplnky bolo možné zakúpiť bez lekárskeho predpisu.

Už 26 ľudí bolo v Japonsku hospitalizovaných v súvislosti s užitím výživových doplnkov od spoločnosti Kobayashi Pharmaceutical, ktoré táto firma stiahla z predaja pre obavy z problémov s obličkami. 


Výživové doplnky, ktoré bolo možné zakúpiť bez lekárskeho predpisu, obsahujú druh fermentovanej kvasnicovej ryže nazývanej aj beni koji. Zmienená farmaceutická spoločnosť sídliaca v Osake ich podľa vlastného vyjadrenia dodala približne 50 firmám na celom svete.

Sťahujú výrobky 

Spoločnosť Kobayashi Pharmaceutical ešte v piatok informovala, že po sťažnostiach zo strany zákazníkov sťahuje z predaja tri výrobky obsahujúce zmienenú ryžu, užívané na znižovanie cholesterolu.

V pondelok spoločnosť uviedla, že eviduje 26 hospitalizovaných, avšak „zatiaľ nedospela k záveru“ týkajúcemu sa možnej súvislosti medzi týmito výrobkami a problémami s obličkami.


„Po analýze... sme odhalili možnosť, že suroviny používané na výrobu beni koji môžu obsahovať zložky, ktoré naša spoločnosť nemala v úmysle do nich zahrnúť,“ dodala.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: pixnio.com/Bicanski
Domov
Zdieľať
Diskusia