Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
27. marca 2024, 7:05
Čas čítania 0:45

Na Slovensku udrie víchrica s rýchlosťou až 160 km/h. Potrápi veľkú časť obyvateľov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SHMÚ varuje Slovákov pred nebezpečným vetrom vydaním niekoľkých výstrah.

Počas stredy 27. marca bude veterno na západe a severe Slovenska i na horách. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informoval na sociálnej sieti. Avizované sú výstrahy prvého a druhého stupňa.

Viaceré výstrahy 

Výstraha pred vetrom na horách je vydaná v horských oblastiach väčšiny Žilinského kraja i v okresoch Poprad, Brezno a Banská Bystrica. Počas stredajšej noci a dopoludnia môže v niektorých z týchto oblastí dosahovať vietor priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu, v nárazoch do 160 kilometrov za hodinu.

Výstrahy pred vetrom.
Výstrahy pred vetrom. Zdroj: SHMÚ


Prvý stupeň výstrahy pred vetrom sa týka väčšiny Trnavského a Nitrianskeho kraja, takisto Bratislavy a okresov Malacky, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Kežmarok, Poprad i Tvrdošín. Vietor tam môže podľa SHMÚ dosiahnuť ojedinele rýchlosť v priemere 45 až 55 kilometrov za hodinu, v nárazoch 65 až 85 kilometrov za hodinu.

Výstraha pred vetrom.
Výstraha pred vetrom. Zdroj: SHMÚ


„Veterný bude aj štvrtok 28. marca, pričom večer sa vietor začne od západu meniť na západný a prechodne zoslabne až v noci zo štvrtka na piatok 29. marca. Zdá sa však, že v piatok cez deň začne vietor opätovne silnieť,“ uvádza SHMÚ.

Výstrahy pred vetrom na horách na 28. marca.
Výstrahy pred vetrom na horách na 28. marca. Zdroj: SHMÚ


V Košiciach a okresoch Košice-okolie, Revúca, Rožňava, Trebišov sa môže v stredu nadránom vyskytnúť prízemný mráz.

Domov
Zdieľať
Diskusia