Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
27. marca 2024, 14:41
Čas čítania 0:30

Jedna z najvyťaženejších slovenských ciest už viac nie je bezpečná. Hrozí, že sa na ňu zrútia skaly

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Odborníci prebrali dostupné analýzy a geologické posudky a výsledok vyvolal veľké obavy.

V Žiline zasadol krízový štáb, ktorý situáciu na ceste 1. triedy pod Strečnom označil za veľmi nebezpečnú a nepredvídateľnú. Ľudské životy ohrozuje zvetrané skalné bralo, ktoré sa môže kedykoľvek zrútiť, upozorňuje iMeteo

Začiatkom februára zničili cestu padajúce balvany zo skalného brala, ktoré mali veľkosť až vyše jeden meter. Pod Strečnom už v uplynulých rokoch došlo aj k smrteľným úrazom.

Situácia a jej riešenie 

Aj v deň zasadnutia krízového štábu sa na ceste udiali nehody spôsobené pádom skál. Ďalším rizikom je, že sa vplyvom počasia môžu začať zosúvať skaly aj mimo zabezpečeného úseku.

Krízový štáb chce urgentne realizovať verejné obstarávanie na zabezpečovacie práce, ktoré by zabránili pádu skál. Štáb avizuje, že po sviatkoch by mal projekt pristáť na stole Slovenskej správe ciest, ktorá bude rozhodovať o ďalšom postupe.

Nehoda pod Strečnom.
Nehoda pod Strečnom. Zdroj: Facebook (Pomoc Motoristom Žilina)
Domov
Zdieľať
Diskusia