Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. marca 2024, 11:17
Čas čítania 1:15

Dôležitý dopravný uzol neďaleko Bratislavy čaká rozsiahla oprava. Zverejnili všetky detaily

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Stavebné práce budú robotníci vykonávať aj v noci sedem dní v týždni.

Komplexnú opravu mosta v mieste križovania diaľnice D1 a rýchlostnej cesty R1 pri Trnave začne Národná diaľničná spoločnosť (NDS) realizovať v sobotu 6. apríla. Odštartujú ju prípravné práce na rozmiestnení množstva kusov dopravného značenia a označenia obchádzkovej trasy. So samotnou rozsiahlou rekonštrukciou začnú v pondelok 8. apríla. 

Termínom spustenia prác po Veľkej noci vyšla NDS v ústrety motoristickej verejnosti. Stavebné práce budú robotníci vykonávať aj v noci sedem dní v týždni. Ako prvé budú robiť opravy mosta v smere z Nitry do Trnavy. 

V rámci komplexnej opravy budú demontovať zvodidlá a zábradlia, odstránená vozovka, rímsy, vyrovnávací betón spolu s izoláciou a mostné závery. Na očistenú nosnú konštrukciu položia izoláciu, mostné závery, odvodňovače, nový asfaltový koberec, nové rímsy, zvodidlá a mostné zábradlie.

Oprava má 2 etapy 

Realizácia opráv je kvôli minimalizácii vplyvov na plynulosť dopravy rozdelená do dvoch etáp. Počas prvej etapy opravia vonkajšiu časť mosta. Doprava na moste ostane zachovaná v dvoch jazdných pruhoch pri stredovej rímse. Uzavretý bude pripájací pruh z diaľnice D1 na R1 v smere Bratislava – Trnava. Z tohto dôvodu bude doprava z D1 smerujúca do Trnavy presmerovaná po R1 smer Nitra. V križovatke Vlčkovce navedie obchádzková trasa vozidlá ponad R1 späť na smer do Trnavy.


Počas druhej etapy NDS opraví vnútornú časť mosta. Motoristom budú k dispozícii už dva opravené jazdné pruhy na vonkajšej časti. Zachované ostane aj odbočenie z R1 na D1 v smere Nitra – Bratislava.

NDS má v prípade dopravných komplikácií plán B 

Ak hlavná obchádzková trasa nebude kapacitne postačovať danému množstvu nákladnej dopravy, ako alternatívnu obchádzkovú trasu zriadi NDS obchádzku po ceste I/61 v križovatke Senec-východ. V takomto prípade by však alternatívnu obchádzkovú trasu mohli využívať len nákladné vozidlá s nosnosťou maximálne do 32 ton, upozornila NDS.


Komplexná oprava 80-metrového mosta prichádza po 40 rokoch. Je nevyhnutná na ďalšie dlhodobé a bezproblémové využívanie tohto mosta. NDS žiada motoristov o rešpektovanie dopravného značenia, dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti a ohľaduplnú jazdu.

Domov
Zdieľať
Diskusia