Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
1. apríla 2024 o 7:48
Čas čítania 0:51

Polícia našla kosti dvojročného chlapca, ktorý sa stratil minulý rok. Francúzsky šokujúci prípad však ešte nekončí

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Z pôvodného vyšetrovania nezvestného chlapca sa čoskoro stalo vyšetrovanie možného únosu, no otvorené zostali aj možnosti nehody.

Francúzske úrady našli a identifikovali kosti batoľaťa, ktoré vlani v lete zmizlo v malej dedine vo francúzskych Alpách. V nedeľu o správe informoval prokurátor.


Émile, dvaapolročný chlapec, zmizol bez stopy 8. júla 2023 v prvý deň letných prázdnin, ktoré trávil so starými rodičmi v dedine Le Vernet na juhovýchode Francúzska.

Naposledy ho videli susedia, pátrali po ňom stovky ľudí

Dvaja susedia ho naposledy videli kráčať samého po ulici dediny, ktorá sa nachádza v nadmorskej výške 1 200 metrov. Do pátracej akcie sa vtedy zapojili stovky policajtov, vojakov aj dobrovoľníkov.


Prokurátor Jean-Luc Blachon vyhlásil, že polícia bola v sobotu informovaná o náleze kostí neďaleko obce Le Vernet. Na základe genetických rozborov zistili, že ide o kosti Émila. Prokurátor príčinu smrti nespresnil, podľa neho však experti pokračujú v analýze kostí.

Išlo o únos či pád? 

Z pôvodného vyšetrovania nezvestného chlapca sa čoskoro stalo vyšetrovanie možného únosu. Otvorené zostali aj možnosti nehody alebo pádu. Jeho prípad vtedy šokoval celé Francúzsko.


Polícia sa vo štvrtok vrátila do francúzskej dediny, kde uzavrela oblasť a predvolala 17 ľudí vrátane rodiny, susedov a svedkov, aby znovu objasnili posledné chvíle pred zmiznutím Émila. Vo vzduchu lietali drony, aby zachytili zábery z rekonštrukcie udalosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia