Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
2. apríla 2024, 9:06
Čas čítania 0:36

Trus po hlodavcoch či predaj po dátume spotreby. Slovenskí inšpektori rozdali tisícové pokuty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zamestnanci ŠVPS vykonali 3 552 úradných kontrol potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu.

Inšpektori zo Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) vykonali počas februára pravidelné kontroly. V slovenských prevádzkach našli viacero nedostatkov a rozdali pokuty za znečistené prostredie, nevyhovujúce označenie, nečitateľné údaje na etiketách či predaj potravín po dátume spotreby. Problémom boli aj stopy trusu po hlodavcoch a nedodržiavanie predpísanej teploty v chladiacich boxoch.

„V období od 1. 2. do 29. 2. 2024 vykonali inšpektori regionálnych veterinárnych a potravinových správ 3 552 úradných kontrol potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu. Úradná kontrola bola vykonaná u 1 186 právnych subjektov a 1 903 prevádzok,“ informujú. Nedostatky zistili pri 216 kontrolách. 

„Za zistené nedostatky počas úradných kontrol inšpektori uložili opatrenia na mieste na odstránenie nedostatkov a 217 blokových pokút v celkovej výške 2 840 eur,“ informujú. 

Závažnejšie zistené nedostatky riešili v správnom konaní. „V sledovanom období nadobudlo právoplatnosť 58 rozhodnutí o pokute v správnom konaní vo výške 91 000 eur. Najvyššia právoplatná pokuta predstavovala 8 000 eur,“ dodali.

ŠVPSŠVPSŠVPSŠVPS
Zobraziť galériu
(11)
Späť
Zdieľať
Diskusia