Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radoslava Juračková
6. apríla 2024, 21:28
Čas čítania 0:39

Mladí proti fašizmu vyslali z Česka volebný vlak. Viezli sa v ňom študenti aj mníšky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mimoriadny vlak odišiel v piatok z Prahy a bol bezplatný.

Mladí proti fašizmu opäť vyslali z Česka volebný vlak. Urobili tak už počas parlamentných volieb. „Vo vlaku sme mali študentov, mníšky, starších ľudí a dokonca aj zopár štvornohých cestujúcich,“ opísal predseda občianskeho združenia Marek Mach posádku vlaku. Pôvodne bol totiž určený pre študentov.

Posádka vlaku musela dodržiavať pravidlá a počas cesty nemohli podporovať ani jedného z kandidátov. Na prevádzku vlaku usporiadala iniciatíva verejnú zbierku. Pôvodná kapacita vlaku nestačila a musel byť pridaný extra vozeň. V stanici Brno evidovali vysoký nábor študentov a z Moravy okrem vlaku odišli aj dva volebné autobusy.

Vyzbierali desiatky tisíc eur

„V priebehu týždňa sa podarilo vyzbierať viac ako tridsaťtisíc eur,“ povedal Marek Mach pre RTVS. „Včera sa naším volebným vlakom a volebnými autobusmi dostalo na Slovensko z Českej republiky 752 voličov. 752 ľudí, ktorým nie je jedno, ako bude Slovensko od zajtra vyzerať, a boli ochotní cestovať sem kvôli tomu niekoľko hodín,“ napísal na sociálnej sieti predseda združenia.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Marek Mach (@marekmach_)

Domov
Zdieľať
Diskusia