Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
10. apríla 2024, 20:58
Čas čítania 0:35

Diaľnica na Ukrajinu sa stane realitou. Ministerstvo dopravy má hotovú štúdiu realizovateľnosti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Štúdia realizovateľnosti diaľnice na Ukrajinu je dokončená, má osem variantov.

Ministerstvo dopravy SR má už k dispozícii hotovú štúdiu realizovateľnosti diaľnice na Ukrajinu. Oznámil to v stredu na brífingu v Humennom minister dopravy Jozef Ráž. Uviedol, že navrhuje osem variantov výstavby diaľnice, no ministerstvo sa zameria na maximálne dva z nich.

Výber z variantov bude založený na niekoľkých kľúčových kritériách ako technická náročnosť, environmentálne vplyvy a majetkovoprávna situácia pod plánovanou cestou. Ráž uviedol, že keď vyberú variant, ktorý tieto kritériá spĺňa najlepšie, začnú proces posudzovania vplyvov na životné prostredie.

„Do leta by sme mali mať jasno vo variantoch a môžeme sa vrhnúť na EIA a majetkovoprávne vyrovnanie už podľa nového zákona o strategických investíciách. Ak bude účinný od 1. júla, ako dúfame. Ten nám totiž umožňuje začať s majetkovoprávnym vyrovnaním pred územným rozhodnutím,“ dodal.

V kontexte obnovy Ukrajiny a zabezpečenia východných hraníc Slovenska minister zdôraznil, že nie je miesto na diskusiu o redukcii plánovanej diaľnice na menší rozsah.

ráž
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia