Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
11. apríla 2024, 20:10
Čas čítania 0:34

Štát uhradí zamestnancom dochádzanie do práce. Niektorí majú nárok až na 200 eur mesačne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Finančnú podporu poskytuje štát počas šiestich mesiacov.

Úrad práce poskytuje ľuďom, ktorí dochádzajú do práce autom, MHD alebo iným spôsobom, pričom majú znížený rozpočet na cestovanie, príspevok vo výške 200 eur mesačne, informuje Topspeed.sk.

O príspevok môže požiadať osoba, ktorá bola uchádzačom o zamestnanie vedeným v evidencii najmenej tri mesiace. O peňažnú pomoc môže následne písomne žiadať najneskôr do jedného mesiaca od nástupu do zamestnania.

„Ak počas poskytovania príspevku zamestnanec nastúpi do ďalšieho zamestnania bezprostredne nadväzujúceho na predchádzajúce zamestnanie, v poskytovaní príspevku sa pokračuje. Príspevok na dochádzku za prácou sa môže opätovne poskytnúť po uplynutí jedného roka od ukončenia obdobia jeho poskytovania,“ uvádza Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny.

Finančnú podporu poskytuje štát počas šiestich mesiacov. Pokiaľ je zamestnanec znevýhodneným uchádzačom, tak sa podpora predĺži na ďalších šesť mesiacov. 

Štát vyplatí osobám maximálne 200 eur. Suma v konečnom dôsledku závisí od počtu odpracovaných dní či vzdialenosti miesta výkonu a adresy trvalého pobytu.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: Pixabay/bobtheskater/na voľné použitie (ilustračné foto)
Domov
Zdieľať
Diskusia